18 enero, 2011

Cursa Sant Antoni Barcelona


FISONOMIA DEL RECORREGUT DE LA CURSA DEL BARRI DE SANT ANTONI'2011

Km 0 a l’1

Sortirem de Floridablanca en una lleugera i quasi imperceptible baixada, i a uns dos-cents metres de la sortida, trobarem en el xamfrà amb Urgell un edifici amb una façana espectacular. Avançarem per Floridablanca, i abans de creuar el següent carrer (Villarroel), a l’esquerra, hi veurem la singular botiga El Espia. Per Floridablanca, passarem per davant del Cinema Floridablanca de la cadena Renoir,  i anirem a buscar Casanova per pujar-lo. Girarem a l’esquerra per Casanova per pujar-lo cent metres, fins el carrer de damunt, el de Sepúlveda. Pel carrer Sepúlveda anirem a trobar el carrer Llançà en el punt del Paral•lel on comença. Abans, però, i a la meitat del carrer, passat Borrell, hem de trobar l’indicador del Km 1

Km 1 al 2


Agafarem Llançà per pujar-lo fins la Gran Via. Al girar per Llança veurem l’imponent i moder edifici de La Once a la nostra dreta. Arribant a la Gran Via veurem a la nostra esquerra la plaça de Les Arenes. Agafarem la Gran Via girant a la dreta i avançarem pel lateral. Tot seguit, a l’alçada de Vilamarí ens trobarem el senyal del Km 2.
 
Km 2 al 3


Seguirem per Gran Via en la primera incursió que hi farem (més tard hi tornarem).  A pocs metres del carrer Casanova, trobem l’indicador del Km 3.

Km 3 al 4 

Seguint per Gran Via passarem els carrers de Muntaner i el d’Aribau. Creuarem la Plaça de la Universitat. Passada la Universitat trobarem la cruïlla de la Gran Via amb Balmes, on girarem a la dreta per anar a trobar la Ronda de la Universitat. Baixarem Balmes i farem un tros de la Ronda Universitat, fins a la Plaça Universitat de nou, ara a la part de baix, per enllaçar amb la Ronda de Sant Antoni, on hi ha algunes de les botigues més antigues de Barcelona. L’indicador del Km 4, que
estarà a la Ronda.

Km 4 al 5

Ronda de Sant Antoni avall, anirem a buscar Floridablanca. Baixarem per la Ronda creuant la Plaça Goya. A l’esquerra veurem el Teatre Goya al començament del carrer Joaquim Costa, i a la dreta, un monument en memòria de l'advocat laboralista Francesc Lairet.  I per la Ronda passarem per davant de la mítica Casa Moritz, a la nostra dreta, abans d’arribar a Floridablanca. Una mica més enllà de la Ronda, tornarem a trobar la cruïlla amb Casanova i Floridablanca, per on hem passat en el primer quilòmetre i hem tirat amunt. Ara agafarem Floridablanca i en farem cent metres en sentit contrari al d’abans fins Villarroel, que el baixarem, també cent metres, per enllaçar amb Tamarit i el farem fins Calàbria, a la recerca del Km 5 que el trobarem en la cruïlla, i haurem fet, com aquell que res, la meitat de la cursa.

Km 5 al 6
 

Girarem a l’esquerra pel carrer de Calàbria i el baixarem fins el de Parlament, que l’agafarem per arribar a la Ronda de Sant Pau. A l’arribar, girarem a la dreta per enfilar-la fins el Paral·lel. En el moment del gir veurem, en front nostre, a l’esquerra, l’edifici del Col•legi dels Escolapis, passarem la Plaça de Josep Maria Folch i Torres a l’esquerra. Passada la plaça i el carrer Aldana, trobarem l’indicador del Km 6 quasi a tocar del Paral·lel. 

Km 6 al 7 

De seguida, passat el senyal del sisè quilòmetre al final de la Ronda de Sant Pau, girarem a la dreta per agafar l’Avinguda del Paral•lel. I una mica més amunt del Paral•lel, passada una casa porticada a prop del carrer Manso, veurem l’indicador del Km 7 al girar per Entença.

Km 7 al 8


Acabat el Km 7 deixarem el Paral•lel i girarem pel carrer Entença per fer-ne uns tros fins a Sepúlveda. Per Entença amunt, creuarem l’Avinguda Mistral i arribarem a Sepùlveda aviat, per girar a l’esquerra i anar a parar al carrer de Llançà i pujar fins la Gran Via de nou, per fer ara el mateix recorregut que hem fet per aquesta avinguda entre el final del primer quilòmetre i el segon, i el segon i el tercer. L’indicador del Km 8 l’haurem trobat a l’alçada de Rocafort.

Km 8 al 9


La major part del tram del quilòmetre del 8 al 9 el farem per la Gran Via i és exactament igual al que hem fet entre el 2 i el 3 com he dit. En arribar al carrer de Muntaner, deixarem la Gran Via passat el cinema Aribau Club, i el baixarem després de girar a la dreta. Al fer el gir per baixar per Muntaner, enfilarem el carrer, i al cap d’uns cinquanta metres veurem el senyal del Km 9.

Km 9 al 10

El carrer Muntaner el farem fins el carrer Sepúlveda, el de sota de la Gran Via, per enfilar-lo. Del carrer Muntaner en farem molt poc. Tan sols una mica més de cent metres fins arribar a Sepúlveda. Tot baixant haurem passat per davant de la Sala Muntaner, a la nostra esquerra. I en girar per Sepúlveda, ens anirà bé la mica de baixadeta perquè hi correrem fins el carrer anterior, el d’Urgell, i és d’agrair, després d’haver fet nou quilòmetres, un respir d’aquesta mena, per petit que sigui. En arribar al carrer Urgell girarem a l’esquerra per baixar-lo quatre cases. Passarem per davant del Cinema Urgell i girarem a la dreta tot seguit per agafar el carrer de Floridablanca, que ja coneixem perquè és aquell des d’on hem sortit fa una estona. A l’enfilar per Floridablanca, albirarem de seguida l’arc vermell de l’arribada. Farem una mica més de tres-cents metres d’esprint per finalitzar una cursa emblemàtica i entranyable.

 


Como objetivo personal para esta carrera intentaré rebajar marca de los 10k. A poder ser, bajando de los 40min. Puesto que es de las más planas que te puedes encontrar. Si las piernas me respetan lo probaré.

No hay comentarios:

Publicar un comentario